Roti 2 personen
Ingredienten:
450 gr Mini krieltjes
400 gr Sperziebonen
1 Rode peper of een Madame Jeannette peper
250/300 gr Kip of Kipdijfilet
1 Kippenbouillon blokje
1 grote of 2 kleinere Uien
1 pak van 4 Roti vellen (wij hebben die van Rosita)
2 (hard) gekookte eieren
Masala Kruiden (Garam of Hindoestaanse)
Zout
Knoflook (vers 2 teentjes/kan ook met knoflook poeder
Olijfolie
350 ml Water
Bereiden:
Haal van de sperziebonen de uiteindes af en halveer ze
Snijd de ui (maakt niet uit of dat je deze in ringen of in blokjes snijd
Snijd de Kip(dij)filet
Kook 350 ml water en voeg hier tijdens het koken, het kippenbouillon blokje aan toe.
Kook 2 eieren in een eierkoker of ouderwets in een pannetje
Verhit olijfolie en bak hierin de Kip(dij)filet, doe hier ook vast wat masala kruiden bij.
Als de Kip(dij)filet is dicht geschroeid dan voeg je de krieltjes, ui en de peper toe.
Laat dit lekker door garen.
Zorg ervoor dat de peper heel blijft als deze open/kapot is dan moet deze er uit.
Begin na 2 minuten met het toevoegen van de Bouillon.
De eerste keer dat je Bouillon toevoegt doe je er weer wat masala bij
Dit doe je in kleine hoeveelheden, elke keer een scheutje erbij.
Om de paar minuten.
Proef tussendoor even hoe de smaak is.
Laat op middelhoog vuur alles lekker 20 minuten sudderen tijdens het af en toe toevoegen van de bouillon.
Na 20 minuten voeg je de sperziebonen toe en die laat je ongeveer een kwartier mee garen.
Vlak voor het einde doe je de eieren erbij.
Doe de roti vellen 1 minuut in de magnetron op gewoon vermogen