Kalender
Gastenboek

Pasta Kip Pesto

Ingrediënten:

Kipdijfilet of Kipfilet

Roerbakgroente naar keuze(ik gebruik de champignon Roerbak van de Jumbo)

Pesto

Knoflook

Kurkuma

Penne (of een andere Pasta)

Geraspte kaas

Peper en Zout voor op tafel

Voor de liefhebber een potje olijven of bij het serveren een paar blaadjes Rucola

 

Benodigdheden:

Fornuis/ kookplaat

Pollepel of Spatel

Kookpan

Wok of hapjespan

 

Bereiden:

Snijd de kipdijfilet in stukjes, ik zelf maak altijd vrij kleine stukjes dan zijn ze sneller gaar.

Kook de pasta volgens de verpakking.

Bak de kipstukjes tot dat deze aan de buitenkant gaar zijn.

Voeg de roerbakgroente toe.

Laat dit lekker op een middelhoog vuur (stand 6 of 7 op inductie)door garen, af en toe even roeren/omscheppen. Dit laat je zo’n 5 minuten lekker gaan.

Nu doe je de Pesto erin, ikzelf doe er meestal Groene Pesto in. (Maar ook de Rode Pesto en Truffel Pesto van de jumbo kun je gebruiken, de Truffel Pesto is vooral leuk voor een extra feestelijk tintje)

Nu kun je de Olijven er door doen en die even mee laten warmen

Nu doe je de Pasta erbij

Ik doe zelf op dit moment ook de kaas erbij maar je kan er voor kiezen om die er op het bord bij te doen.

Als je de  kaas er nu bij doet, wacht je tot de kaas is gesmolten en kan de pan op tafel.

 

Dieet en Allergie:

 

Voor Vegans:

Gebruik speciale pasta

Ik weet niet of Pesto Vegan proof is

 

Voor mensen die willen afvallen:

Gebruik 60 gram volkoren pasta

 

Voor Gluten Allergie:

Koop Glutenvrije pasta en kijk heel goed op het etiket van de pesto.

 

Voor Noten Allergie:

Kijk goed op het etiket van de pesto of er noten in z

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *