Pasta Kip Pesto
Ingrediënten:
Kipdijfilet of Kipfilet
Roerbakgroente naar keuze(ik gebruik de champignon Roerbak van de Jumbo)
Pesto
Knoflook
Kurkuma
Penne (of een andere Pasta)
Geraspte kaas
Peper en Zout voor op tafel
Voor de liefhebber een potje olijven of bij het serveren een paar blaadjes Rucola
Benodigdheden:
Fornuis/ kookplaat
Pollepel of Spatel
Kookpan
Wok of hapjespan
Bereiden:
Snijd de kipdijfilet in stukjes, ik zelf maak altijd vrij kleine stukjes dan zijn ze sneller gaar.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Bak de kipstukjes tot dat deze aan de buitenkant gaar zijn.
Voeg de roerbakgroente toe.
Laat dit lekker op een middelhoog vuur (stand 6 of 7 op inductie)door garen, af en toe even roeren/omscheppen. Dit laat je zo’n 5 minuten lekker gaan.
Nu doe je de Pesto erin, ikzelf doe er meestal Groene Pesto in. (Maar ook de Rode Pesto en Truffel Pesto van de jumbo kun je gebruiken, de Truffel Pesto is vooral leuk voor een extra feestelijk tintje)
Nu kun je de Olijven er door doen en die even mee laten warmen
Nu doe je de Pasta erbij
Ik doe zelf op dit moment ook de kaas erbij maar je kan er voor kiezen om die er op het bord bij te doen.
Als je de kaas er nu bij doet, wacht je tot de kaas is gesmolten en kan de pan op tafel.
Dieet en Allergie:
Voor Vegans:
Gebruik speciale pasta
Ik weet niet of Pesto Vegan proof is
Voor mensen die willen afvallen:
Gebruik 60 gram volkoren pasta
Voor Gluten Allergie:
Koop Glutenvrije pasta en kijk heel goed op het etiket van de pesto.
Voor Noten Allergie:
Kijk goed op het etiket van de pesto of er noten in z