Kalender
Gastenboek

Deze cupcakes zijn een klein beetje gepikt😊 Mijn webdesigner Jane had ooit een hele lieve oma. Deze oma was een geweldig bakster. Hieronder haar cupcakes.

Jo’s Cupcakes:

Recept is voor 8 cupcakes

Ingrediënten:

250 gram zelfrijzend bakmeel

Boter

2 eieren

2 eetlepels Griekse yoghurt of kwark

50 gram suiker

Eventueel stukjes chocolade voor in het midden

Benodigdheden:

Mixer

Beslagkom

Weegschaal

Cupcake vormpjes

Cupcake bakblik

Oven 180 graden

Eetlepel

Bereiding:

Doe het meel in een beslagkom

Smelt de boter (tot vloeibaar) in een bakje in de magnetron

Doe de eieren, suiker, boter en yoghurt bij het meel in de beslagkom

Nu mix je dit door tot het een mooi glad deeg is.

Vul nu de cupcake vormpjes, hiervoor gebruik je een eetlepel

Verwarm de over voor op 180 graden.

Ongeveer 30-45 minuten baktijd

Bereiding Aanvulling:

Voor een Chocolate Suprise:

1 lepel deeg, een stukje chocolade en nog een lepel deeg.

Voor een Chocolate chip cupcake:

Hak de chocolade klein met een scherp mes

Doe een deel door het deeg, houd wat apart voor de garnering

Vul de cupcake vormpjes met deeg

Gerneer met wat choco stukjes er boven op

mogt je ze meer willen verstoppen doe er wat poeder suiker of botercreme op 

Dieet en Allergie:

Voor Vegans kun je de boter vervangen door plantaardige boter, de yoghurt en de eieren door Alpro creamy of water. Dan garandeer ik niet dezelfde smaak. De chcolade versies kun je dan niet maken.

Voor mensen die van de zoetstoffen zijn ipv echte suiker kun je dan zoetstof nemen.

Neem bij voorkeur Stevia dit is een plantaardig alternatief van aspartaam. Aspartaam is geen gezond natuurlijk product!!! Ik zou dan ook de chocolade weg laten

Voor mensen met Glutenallergie kun je glutenvrij bakmeel gebruiken

Lees bij de chocolade versies goed de verpakking van de chocolade voor je deze koopt.

Maak anders de gewone.