Deze cupcakes zijn een klein beetje gepikt😊 Mijn webdesigner Jane had ooit een hele lieve oma. Deze oma was een geweldig bakster. Hieronder haar cupcakes.
Jo’s Cupcakes:
Recept is voor 8 cupcakes
Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel
Boter
2 eieren
2 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
50 gram suiker
Eventueel stukjes chocolade voor in het midden
Benodigdheden:
Mixer
Beslagkom
Weegschaal
Cupcake vormpjes
Cupcake bakblik
Oven 180 graden
Eetlepel
Bereiding:
Doe het meel in een beslagkom
Smelt de boter (tot vloeibaar) in een bakje in de magnetron
Doe de eieren, suiker, boter en yoghurt bij het meel in de beslagkom
Nu mix je dit door tot het een mooi glad deeg is.
Vul nu de cupcake vormpjes, hiervoor gebruik je een eetlepel
Verwarm de over voor op 180 graden.
Ongeveer 30-45 minuten baktijd
Bereiding Aanvulling:
Voor een Chocolate Suprise:
1 lepel deeg, een stukje chocolade en nog een lepel deeg.
Voor een Chocolate chip cupcake:
Hak de chocolade klein met een scherp mes
Doe een deel door het deeg, houd wat apart voor de garnering
Vul de cupcake vormpjes met deeg
Gerneer met wat choco stukjes er boven op
mogt je ze meer willen verstoppen doe er wat poeder suiker of botercreme opÂ
Dieet en Allergie:
Voor Vegans kun je de boter vervangen door plantaardige boter, de yoghurt en de eieren door Alpro creamy of water. Dan garandeer ik niet dezelfde smaak. De chcolade versies kun je dan niet maken.
Voor mensen die van de zoetstoffen zijn ipv echte suiker kun je dan zoetstof nemen.
Neem bij voorkeur Stevia dit is een plantaardig alternatief van aspartaam. Aspartaam is geen gezond natuurlijk product!!! Ik zou dan ook de chocolade weg laten
Voor mensen met Glutenallergie kun je glutenvrij bakmeel gebruiken
Lees bij de chocolade versies goed de verpakking van de chocolade voor je deze koopt.
Maak anders de gewone.